Tietoa hoitomuodoista

PERINTEINEN KIINALAINEN LÄÄKETIEDE

Kiinalaisella lääketieteellä on oma filosofiansa ja teoriansa, joka on huomattavan erilainen kuin länsimaalaisella lääketieteellä.  Sillä on erilainen  diagnostiikka ja hoito, sairauksien ennaltaehkäisy ja terveyden ylläpidon näkemys. Se lähestyy ihmistä kokonaisvaltaisesti, prosessina, jossa koko ajan tapahtuu muutoksia, ja jonka tapahtumaketjuissa ulkoiset ja sisäiset syyt voivat aiheuttaa häiriöitä.

Nämä häiriöt ilmenevät oireina, jotka saadaan tietoon katselemalla yleisolemusta, kasvojen väriä, kuuntelemalla puheääntä ja hengitystä, katsomalla kieltä ja tunnustelemalla pulssia.

Sisäisiä sairauksien syitä ovat tunteet, joilla tarkoitetaan liian voimakkaita tai liikaa pitkittyneitä tunteita, jotka sitten järkyttävät elimistön tasapainoa. Tunteet liittyvät suuriin sisäelimiin,  esimerkiksi pelko Munuaisiin ja raivo Maksaan. Näin suuria sisäelimiä hoitamalla hoidetaan myös tunne-elämän ongelmia.

Oireet saavat diagnostisen merkityksen vasta suhteessa toisiinsa ts. yhden tai kahden oireen perusteella ei voi tietää häiriön laatua. Niinpä jokaisen ihmisen päänsärky on erilainen ja tarvitsee erilaisen hoidon. Jokainen vilustuu omasta kokonaistilanteestaan käsin ja saa kokonaistilanteen huomioon ottavan hoidon. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ihmiskäsitys on kokonaisvaltainen ja niin on hoitokin.  Ei hoideta vain oiretta pois vaan hoidetaan myös sen taustalla oleva epätasapaino. Hoitoon kuuluu myös elämäntapa- ja ravinto-ohjausta Kiinalaisen lääketieteen pohjalta.

Kuivakuppausta lasikupilla, jonka sisällä on käytetty liekkiä tyhjiön aikaansaamiseksi.Käytän kolmea eri tekniikkaa.

Kupit jätetään paikoilleen 10-20 minuutiksi
esim. hoidettaessa jäätynyttä olkapäätä tai turvonnutta kipeää polvea.

Liukukuppaus
Kuppeja liu’utetaan öljytyllä iholla.
Esim. selkärangan molemmin puolin, pitkiä selkälihaksia(virtsarakkomeridiaania) pitkin.
Näin autetaan veren ja energian virtausta ja poistetaan jännityksiä sekä kiputiloja.
Tämä menetelmä poistaa myös tehokkaasti ulkoista tuulta eli flunssan ensioireita.

Hyppivät kupit
Käytetään useita kuppeja, joita vuorotellen otetaan pois ja laitetaan takaisin iholle.
Tällä menetelmällä poistetaan kehosta kylmää, joka voi olla esim lihaskrampin tai tunnottomuuden taustalla.

Moksa
Käytän hiilimoksasikaria, jonka pää kuumennetaan kynttilän liekissä ja tuodaan lähelle hoidettavaa aluetta, meridiaania ja akupunktiopistettä.
Tehokas hoito, kun kylmä kostea salpaa meridiaanin; usein taustalla issiasvaivoissa.
Hyvä hoito yang energian vähyystiloissa, esimerkiksi kroonisessa väsymysoirehytymässä.
Mahalaukkumeridiaanin 36 pisteen moksaus kohottaa tehokkaasti immuunivastetta(sääri).

Neulat pistetään valittuihin pisteisiin akupunktiomeridiaaneilla, joita on 12 päämeridiaania ja 8 merkillistä meridiaania.

Kiinalaisen lääketieteen ja länsimaisen lääketieteen sairausnimikkeet ovat harvoin suoraan verrannollisia.  Syndrooma Maksan nouseva Yang liittyy moniin länsimaisiin nimikkeisiin kuten migreeniin, tinnitukseen, kohonneeseen verenpaineeseen, huimaukseen jne. Hoitokeinoina käytetään neulaa, moksubustiota eli lämmittämistä, painantaa, tulineulaa, hieromista, mikro- ja kuivakuppausta, akuvasaraa ja Guasha-kaavintaa.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen menetelmin on hoidettu kaikkia mahdollisia ihmisen sairauksia.  Itse olen saanut hyviä hoitotuloksia muun muassa migreenin, issiaksen niskajännityksen, unettomuuden, ummetuksen, astman, vaihdevuosioireiden ja kuukautiskipujen hoidossa.

REIKI ENERGIAHOIDOT & I JA  II ASTEEN KURSSIT

Mikao Usuin luonnollisen parantamisen menetelmän mukaan Reiki vahvistaa henkisiä kykyjämme, tasapainottaa mieltämme ja auttaa meitä saavuttamaan onnellisuuden ja terveyden.
Reiki antaa kehomme käyttöön lisää elinvoimaa, jota voimme hyödyntää paranemisen aikaansaamiseksi ja nopeuttamiseksi.
Reiki I asteen kurssi on kaksipäiväinen ja II asteen kurssi neljäpäiväinen

Lisätietoja kursseista voi tiedustella sähköpostiosoitteestani tuula.rantavuo(at)gmail.com

JALKAPOHJAN VYÖHYKETERAPIA 

Jalkapohjan vyöhyketerapia eli jalkarefloksologia perustuu ajatukseen, että ihminen on pienoiskoossa jalkapohjassa.  Sieltä löytyvät heijastepisteet kaikille kehon osille.  Näitä heijastepisteitä käsittelemällä saadaan tietoa elimistön tilasta ja voidaan tasapainottaa kehoa.

KLASSINEN HIERONTA 

Klassinen hieronta on perinteistä lihasten käsittelyä, jonka tavoitteena on helpottaa lihaskireyksiä poistamalla lihaksiin kertyneitä kuona-aineita. Hoitoajat vaihtelevat 30 minuutista 90 minuuttiin.

Vastaanotto on avoinna maanantaista torstaihin sopimuksen mukaan.  Ajanvaraukset numerosta 040 539 6152 tai sähköpostitse tuula.rantavuo {at} gmail. com.

TERVETULOA HOITOON !!